PDA

View Full Version : Schon CX Cue Weight Bolt


DrCue'sProtege
07-16-2016, 09:36 AM
Does anybody know if the subject cue has a weight bolt? And if so, I assume its a fairly easy process to lower the weight of said cue. Correct?

r/Mike

Bavafongoul
07-16-2016, 10:43 AM
I have never seen a Schon cue that did not have a weight bolt and when I encountered one without a bolt,
it was because the owner had taken the bolt out to make the cue lighter but those cues I've seen felt oddly
balanced with the bolt removed.......Dean Campbell might know if you reached out to him.


Matt B.

Get_A_Grip
07-16-2016, 10:58 AM
Does anybody know if the subject cue has a weight bolt? And if so, I assume its a fairly easy process to lower the weight of said cue. Correct?

r/Mike
Do a search. I use a Schon as my daily player and I could not remove the bolt. People on other threads said that they are glued or epoxied in. I think if you need the bolt changed, it may be best to have Schon do it.

yankee817299
07-16-2016, 01:33 PM
I use a Schon CX04 and had no problem with removing the weight bolt. Large, slotted head, if I remember correctly.

Kimmo H.
07-16-2016, 01:43 PM
https://youtu.be/ZlYDU1Dk6m0

That should help you :smile:

Get_A_Grip
07-16-2016, 02:12 PM
https://youtu.be/ZlYDU1Dk6m0

That should help you :smile:
So it sounds like they don't glue the weight bolt in, but that some glue can get on the threads during the manufacturing process. I actually bought the largest flat-head screw driver that I could find, but I could not get the weight bolt loose. Although, I didn't try heating it.